FRA GRÜNDERLIV I PIEMONTE TIL REISEVIRKSOMHET

Gründerliv i Piemonte, Italia

Det var i januar 2006 to trønderne dro med flyttelasset ned til Piemonte og Nizza Monferrato for å starte med vinproduksjon og utleie av ferieleiligheter. Det ble et 10 år langt gründerliv på Cascina Collina, før vi i 2016 bygde om en villaeiendom til b&b Villa Bella Piemonte.

Som ferske gründere i 2006 på en av våre aller første vinsmakinger. (Foto: Anita Salamonsen)

Vi er stolte over å ha fått vært med på å gjøre Piemonte og ikke minst Nizza Monferrato-området mer synlig på kartet. Her var det forholdsvis «upløyd mark», og det har vært spennende å ta del i utviklingen og fått oppleve den økende interessen for denne flotte regionen helt nord i Italia. Piemonte er ikke lenger et «fremmedord», men et område veldig mange nå ønsker å reise til.

Skreddersyr gruppereiser til Piemonte

Vi har nå base i Bergen, men hjertene våre banker fremdeles for Italia og spesielt Piemonte. Alle menneskene, opplevelsene og stedene vi har blitt kjent med glemmes ikke, så vi ønsker nå å reise tilbake, men da i en litt annen rolle. Vi har gått opp noen stier, og i bagasjen har vi med oss masse erfaring og kunnskap, mange minner og ikke minst gode relasjoner. Erfaringene vi har gjort oss og nettverket vi har bygget er viktig når vi nå satser videre med reiseplanlegging for grupper som ønsker å besøke området.

I samarbeid med lokale aktører i Piemonte skreddersyr vi tematurer for grupper på 6 personer og oppover.

Den 05.05.2021 ble vårt nye selskap «REISELAGET» etablert, og i skrivende stund jobber vi med å utarbeide program for en visningstur for kjøp av eiendom, samt to mat- og vinturer i 2022. Tidspunkt vil være henholdsvis april, juni og september.

På noen av turene vil vi selv være vertskap og inviterer med oss mat- og vininteressert på tur til området.

Sjekk ut vår reiseportal OPPLEV PIEMONTE. Den skal være en inspirasjonskilde for nordmenn og andre skandinaver til å reise til Piemonte og oppleve mangfoldet regionen har å by på. Her er det spiseanbefalinger, tips om vinprodusenter, samt forslag til utflukter og aktiviteter som hører naturlig til under et opphold i regionen. Der kan du også melde deg på vårt nyhetsbrev, og få tips til turen din rett i innboksen!

Gunvor S. Lie & Joar E. Monstad

Close Panel