apr

Vi flyr med SAS fra Oslo Gardermoen – ankomst Milano Malpensa.

Buss henter oss for videre reise over Po-sletten og ned til Nizza Monferrato og B&B hotellet hvor vi skal bo. Dette er en busstur på ca. 1,5 time + en liten pit-stop.

Etter innsjekk treffes vi for en liten «Aperitivo» og vi får hilse på vår norske megler.

På kvelden spiser vi middag på bostedet.

Frokost

Visningstur sammen med megler (program kunngjøres senere)

Etter visningstur er det klart for lunsj på en av Sør-Piemonte’s beste gårdsrestaurant. Dette er et familiedrevet sted hvor de lager egne viner, pølser og skinker.

Etter besøket tar vi bussen til den lille byen Costigliole d’Asti nær byen Nizza Monferrato, som er en av de 6 hovedbyene i vindistriktet Sør -Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i 2014. På vingårdene på åsene i dette området produseres de beste Barbera d’Asti -vinene.

En av de virkelig berømte produsentene her, som vi skal besøker, produserer et helt utvalg av viner, inkludert en veldig kjent Barbera. I tillegg til en omvisning, får vi smake på flere av produsentens viner sammen med små typiske lokale spesialiteter – en enkel lunsj med ost, salami …. brød og vin. Vinene her er veldig representative for området, og vi har vakker utsikt over landskapet

Middag på bostedet om kvelden

Frokost

Visningstur sammen med megler (program kunngjøres senere)

Etter visningsturen tar bussen oss med vårt utvalgte spisested, som er et vakkert middelalderslott, pusset opp for restaurantaktiviteter både inne og ute. Her er også en fantastisk utsikt til dette vakre området i Monferrato.

Etter lunsj avgang til vinprodusent i Agliano Terme. Familien produsere viner med mange nye interessante ideer når det gjelder vinfremstilling. Besøk med vinsmaking i vinkjelleren.

Middag på bostedet om kvelden

Frokost

Avgang med guide og buss til byen Canelli – en av de seks hovedbyene i vindistriktet Sør-Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i juni 2014. Byens såkalte «underjordiske katedraler» (vinkjellere gravd under jorden ) er et syn og vitner om Canellis betydning for Spumante-produksjon allerede fra 1850-årene, Metodo Classico (Champagne) og Charmat. Byen er også kjent for sin produksjon av Moscato-viner og Vermouth.

Vi starter med besøk hos en av de kjente produsentene og deres såkalte «underjordiske katedraler». Besøket avsluttes med en smak av et par glass musserende viner.

Turen videre fortsett med buss og en panoramisk tur i Langhe distriktet venter oss. Bussen kjører forbi kjente steder som Barbaresco og Treiso i retning Alba, som vi kjører forbi, for å komme til dagens lunsj i den lille landsbyen Castiglione Falletto, som ligger ca 400 moh.

Etter lunsj går turen tilbake til Nizza Monferrato, og ved ankomst kan de som ønsker ta en liten rekognosering i byen. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon.

Frokost

Innen vi setter kursen mot flyplass, har vi tid til lunsj på vårt bostad. Vårt fly med SAS har avgang 18:15 på kvelden, og vi ankommer Oslo lufthavn Gardermoen 20:50.

Fullstendig program med oversikt over våre utvalgte spisesteder og vinprodusenter fås ved henvendelse til info@reiselaget.no.

Nærmere presentasjon av meglere blir kunngjort på et senere tidspunkt. Program for visningene blir utarbeidet med bakgrunn i gruppens innmeldte ønsker. Det er fullt mulig å delta på denne turen selv om det er gjort private visninger med andre meglere, og delta på program ellers.

Close Panel