BLI MED PÅ KULINARISK HØST TUR TIL PIEMONTE!

7. – 11. september 2022

Sammen med vår samarbeidspartner og guide Marie, har vi utarbeidet et innholdsrikt og spennende program som passer deg som er glad i kulinariske opplevelser og trivsel. Med vår gode kunnskap om området har vi plukket frem noen godbiter og kan presentere noe av de beste og mest spennende i området Langhe og Monferrato. 

På denne turen får du bruk for alle dine sanser. Som de fleste kanskje vet så er Piemonte ikke bare kjent for sine gode viner, men også for sitt fantastiske kjøkken og flotte landskap!

I tillegg til gastronomiske nytelser, vil også omgivelsene by på det beste av Italia! Her er pittoreske landsbyer, flotte vingårder omkranset av bugnende åser og velstelte vinmarker.

Vi slår følge som vertskap fra Oslo Gardermoen, og vil gjøre vårt beste til at du får noen fantastiske dager i Piemonte! Nå er det vår tur til å være turist i det vakre området vi har blitt så glade i.
Vi er stolte over å ha fått vært med på å gjøre Piemonte som turistmål mer synlig på kartet. Her var det forholdsvis «upløyd mark» da vi startet med vinproduksjon og turisme i 2006. Det har vært spennende å ta del i utviklingen gjennom nesten 15 år, og fått oppleve den økende interessen for denne flotte regionen helt nord i Italia.
Piemonte er ikke lenger et «fremmedord», flere har begynt å få øynene opp for regionen som ligger meget sentralt til i Europa, og som har så mye spennende å by på.
1
Vi gleder oss til å dra på tur sammen med deg 🙂

Gunvor & Joar

Midt i alt dette fantastiske skal vi bo, så dette blir en komplett smaksrik og panoramisk nytelsestur!
fb
insta
in

SEPTEMBER ER HØYSESONG I PIEMONTE

PROGRAM

Ankomst Italia – til Barolo – Middag

Vi flyr med SAS fra Oslo Gardermoen – ankomst Milano Malpensa.

Buss henter oss for videre reise over Po-sletten og ned til Baroloo og hotellet hvor vi skal bo. Dette er en busstur på ca. 2 timer + en liten pit-stop.

På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Utflukt til Canelli – Spumanteprodusent – Costigliole d’Asti, vinsmaking m/lunsj – Grappasmaking – Middag

Vi starter dagen med frokost på hotellet.

Avgang med guide og buss til byen CANELLI – en av de seks hovedbyene i vindistriktet Sør-Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i juni 2014. Byens såkalte «underjordiske katedraler» (vinkjellere gravd under jorden) er et syn og vitner om Canellis betydning for Spumante-produksjon allerede fra 1850-årene, Metodo Classico (Champagne) og Charmat. Canelli er også kjent for produksjonen av de glitrende vinene Alta Langa og Moscato, samt Vermouth.

I Canelli besøker vi en av stedets produsenter, hvor vi går ned til deres underjordiske «katedraler» der vinene modnes. Under Canelli er det omtrent 20 km med disse underjordiske hallene i flere etasjer. Disse er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Besøket avsluttes med en smaksprøve på mousserende viner, inkludert Spumante Metodo Classico.

Etter besøket tar vi bussen til den lille byen Costigliole d’Asti nær byen Nizza Monferrato, som er en av de 6 hovedbyene i vindistriktet Sør -Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i 2014. På vingårdene på åsene i dette området produseres de beste Barbera d’Asti -vinene.

Vi skal avlegge besøk hos en av de virkelig kjente produsentene her, som produserer et rikelig utvalg av viner. I tillegg til en omvisning, får vi smake på flere av produsentens viner sammen med små typiske lokale spesialiteter – en enkel lunsj med ost, salami, brød og vin.

Vinene her er veldig representative for området. Fra gården får vi en vakker utsikt over landskapet

Før vi returnerer til hotellet, tar vi turen innom en kjent Grappaprodusent. Vi besøker deres flotte anlegg med påfølgende smaksprøver på 3 typer Grappa.

Her får vi se hvordan tradisjonell destillasjon av druerester, skall og kjerner blir til duftende og sterke dråper ….

På grunn av sine mange, og førsteklasses druesorter har Piemonte produsert fine grappaer siden uminnelige tider, for ikke å forveksle med hjemmebrent.

Middag på restaurant i Barolo på kvelden

Panoramisk utflukt – Besøk hos vinprodusent og lunsj i Barbaresco –  Ettermiddagstur til Alba – Middag

Frokost på hotellet

Vi skal benytte formiddagen til en panoramisk utflukt i Langhe-distriktet. Vi skal besøke severdigheter og oppleve flotte naturomgivelser.

Turen går videre til landsbyen Barbaresco. Vi besøker denne verdensberømte byen med sine viner som eksporteres til alle verdenshjørner. Barbaresco-vin regnes som Dronningen til alle røde viner.  Her finner vi langs hovedgaten kjente vinprodusenter. På toppen av landsbyen er Barbarescos kjennetegn, tårnet med flott utsikt over vinlandskapet rundt Barbaresco.

Vi besøker vår utvalgte vinprodusent, som er en av de ledende produsentene av Barbaresco-viner. Her smaker vi 3 forskjellige Barbaresco-viner. Vinprodusentens engelsktalende representant gir oss en personlig, interessant og lærerik forklaring på det meste vi bør vite om BARBARESCOVINER.

Etter besøket vil det være lunsj på en av byens restauranter.

Før vi forlater landsbyen Barbaresco tar vi en titt på en veldig spesiell kirke ….

Vi reiser tilbake til Barolo, men på veien stopper vi i byen ALBA – guiden tilbyr en frivillig guidet spasertur og deretter litt egentid ……. Alba har et veldig vakkert middelaldersenter fylt med butikker av forskjellige slag, barer og restauranter og er et samlingssted for alle, som bor i og utenfor byen, spesielt lørdager!

Middag på hotellet om kvelden.

Vinbesøk i Barolo inkl fingermat-lunsj – Trøffeljakt – Middag

Frokost på hotellet

Vi har en rolig start på dagen, og etter frokost ønsker kanskje noen å prøve hotellets basseng.

Etter litt avslapning tar guide oss med til dagens vinbesøk i byen hos en historisk produsent av Barolo-viner. Med en intern guide får vi en omvisning i deres Cantina og avslutter med vinsmaking av de røde viners Konge. Vinene serveres sammen med lokalproduserte produkter som salami, oster, pizza osv …

Etter besøket reiser vi med buss og guide for å være med på trøffeljakt. Vår trøffeljeger er i 5. generasjon, og med hans spesialtrente hund skal vi besøke en «trøffelskog», hvor både svarte og hvite trøfler vokser. Vi lærer “alt” om trøfler og får se hvordan dette foregår. Det er ikke høysesong for den verdensberømte HVITE trøffelen fra Alba, Tuber Magnatum Pico , men i juni er det hvit sommertrøffel og svart trøffel.

Etter trøffel-søket, fortsetter vi hjem til trøffeljegeren, hvor vi får vi et glass vin, områdets røde Dolcetto-vin og litt snacks med trøfler, selvfølgelig.

Vi får litt fritid før turens avslutningsmiddag på restaurant i Barolo.

Utsjekk – hjemreise

Frokost på hotellet før vi setter kursen mot flyplassen Milano Malpensa og avreise med SAS til Oslo Gardermoen via København CPH 12:20.

PIEMONTE

I den nord-vestre delen av Italia ligger regionen Piemonte. Denne regionen fikk de fleste plassert på verdenskartet under olympiaden i Torino år 2006, da Torino er den administrative hovedstad for denne regionen.  Piemonte har en vekslende natur med høye fjell i nord og vest hvor de grenser mot Frankrike. Slettelandskap rundt byen Torino hvor floden Po passerer på sin vei over Posletta mot Adriaterhavet. Rullende vakre åser i de sydlige delene av fylket hvor vi finner noen av de beste vindistrikter i Italia med vinsorter som Barbera, Barbaresco, Barolo, men også hvite viner samt musserende, Moscato og Alta Langa.

Det lokale kjøkken er verdenskjent og småbyene i området møter turister med velvilje da masseturismen fortsatt ikke har satt preg på disse områdenes opprinnelige miljø.

Dette området, LANGHE-ROERO og MONFERRATO, ble tatt opp på UNESCOS verdensarvliste i Juni 2014 for sitt vakre og enestående vinlandskap.

VI BOR I BAROLO

Inne i hjertet av vindistriktene i Langhe ligger den lille byen Barolo hvor slottet ruver som et samlingspunkt i byen.  Det er denne lille byen som har gitt sitt navn til VINENES KONGE eller KONGENS VIN, BAROLO.

VÅR LOKALE GUIDE

Marie Steenstrup representerer det Italienske reiseselskapet Try Triangle, og vil være vår lokale guide under oppholdet

Marie er autorisert guide og reiseleder, vin- og matspesialist, med mange års erfaring med skandinavisk turisme.

Hun er norsk statsborger, vokst opp i Sverige, og har vært bosatt i Piemonte i 40 år. I løpet av årene har hun vært med på etableringen rundt turismen i området og kjenner området meget godt. Marie har bistått oss med guiding av grupper under vår tid i Piemonte, og det er gledelig for oss å fortsette dette samarbeidet nå gjennom Reiselaget.

UTREISE

AVREISE OSLO LUFTHAVN
Onsdag 07.09.2022, kl. 10:00

ANKOMST MILANO MALPENSA
Onsdag 07.09.2022, kl. 12:40

HJEMREISE

AVREISE MILANO MALPENSA
Søndag 11.09.2022, kl. 11:20

ANKOMST KØBENHAVN CPH
Søndag 11.09.2022, kl. 13:25

AVREISE KØBENHAVN CPH
Søndag 11.09.2022, kl. 14:05

ANKOMST OSLO LUFTHAVN
Søndag 11.09.2022, kl. 15:15

PRISER

DOBBELTROM

PER PERSON
KR15.790
ENKELTROM UTSOLGT

ENKELTROM

PER PERSON
KR17.240

Det tas forbehold om endring i program grunnet forhold utenfor RLs kontroll.

REISEFAKTA

Vi skal bo: Barolo, Langhe
Overnattinger: 4 (max 2 enkeltrom)
Antall plasser: 30
Avreise fra: Oslo Lufthavn, Gardermoen

INKLUDERT (full pensjon)

 • Fly Oslo – Milano t/r
 • Transfer flyplass – hotell t/r
 • All lokal transport i følge program
 • 4 overnattinger m/frokost
 • 1 lunsj
 • 3 vinsmakinger/lunsjer
 • 4 middager
 • 2 vinsmakinger
 • Besøk hos grappa produsent
 • Besøk hos trøffeljeger
 • Ettermiddagstur til Alba
 • Panoramiske utflukter i Langhe og Monferrato
 • Vertskap med på hele reisen
 • Norsk/svensk guide
 • Alle skatter og avgifter

IKKE INKLUDERT

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tilslutningsbilletter Oslo
 • Drikke til måltider ut over det som er inkl. i menyen

FLERE TURER FRA REISELAGET - 2022

Flere turer fra Reiselaget - 2022

Close Panel