KULINARISK TUR – APRIL 2022

VI ARRANGERER VISNINGER FOR DEG SOM ER INTERESSERT I EIENDOM!

DRØMMER OGSÅ DU OM EIENDOM I PIEMONTE?

Bli med på vår kulinariske tur til Piemonte 27. april – 1. mai 2022.

Vi arrangerer visinger for deg som ønsker å se på eiendom.

Piemonte har blitt et område hvor mange drømmer om å etablere seg med ferieleilighet, feriehus eller å realisere drømmen om å bosette seg.
Først og fremst er dette en kulinarisk tur, men vi tilpasser også opplegget for de som vurderer eiendom i området. Turen vil være en fin anledning til å bare nyte Piemonte, men også finne ut om dette kan være et aktuelt område å etablere seg i for de som tenker på det. Her er det ingen kjøpeplikt, og her er alle velkommen til å delta!
Flere har etter hvert fått øynene opp for regionen som ligger meget sentralt til i Europa, og som har så mye spennende å by på. Av de store byene kan nevnes Torino, Milano og Genova, og for ikke å glemme de mindre, pittoreske stedene som Alba, Asti, Barolo og Barbaresco, som alle er innen kort rekkevidde. En drøy time nordover eller sørover har du henholdsvis Alpene og Liguriakysten ved Middelhavet.
Etter å ha drevet med turisme i Piemonte i nesten 15 år kjenner vi området veldig godt, og blir med som vertskap på turen.
1
Vi gleder oss til å dra på tur sammen med deg 🙂

Gunvor & Joar

APRIL ER EN FANTASTISK VAKKER TID I PIEMONTE

PROGRAM

Ankomst Italia – til Nizza Monferrato – Aperitivo – Middag

Vi flyr med SAS fra Oslo Gardermoen – ankomst Milano Malpensa.

Buss henter oss for videre reise over Po-sletten og ned til Nizza Monferrato og B&B hotellet hvor vi skal bo. Dette er en busstur på ca. 1,5 time + en liten pit-stop.

Etter innsjekk treffes vi for en liten «Aperitivo» og vi får hilse på vår norske megler.

På kvelden spiser vi middag på bostedet.

Vårt utvalgte B&B hotell ligger vakkert til oppe på en åskam tett omkranset av vinmarker, ikke langt fra byen Nizza Monferrato. Her disponerer vi hele eiendommen som tilbyr koselige rom, oppholdsrom, bar og fine uteområder med sittegrupper. Her vil det også bli anledning til å ta seg en dukkert i svømmebassenget.

Visningstur utvalgte Prosjekter – Lunsj – Vinsmaking – Middag

Frokost

Visningstur sammen med megler (program kunngjøres senere) Fritid for de som ikke vurderer eiendomskjøp.

Etter visningstur er det klart for lunsj på en av Sør-Piemonte’s beste gårdsrestauranter. Dette er et familiedrevet sted hvor de lager egne viner, pølser og skinker.

Etter besøket tar vi bussen til den lille byen Costigliole d’Asti nær byen Nizza Monferrato, som er en av de 6 hovedbyene i vindistriktet Sør-Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i 2014. På vingårdene på åsene i dette området produseres de beste Barbera d’Asti-vinene.

En av de virkelig berømte produsentene her, som vi skal besøke, produserer et helt utvalg av viner, inkludert en veldig kjent Barbera. I tillegg til en omvisning, får vi smake på flere av produsentens viner sammen med små typiske lokale spesialiteter – en enkel lunsj med ost, salami …. brød og vin. Vinene her er veldig representative for området, og vi har vakker utsikt over landskapet

Middag på bostedet om kvelden

Lunsj på La Viranda
Besøk hos vinprodusent

Visningstur utvalgte Prosjekter – Lunsj – Vinsmaking – Middag

Frokost

Visningstur sammen med megler (program kunngjøres senere). Fritid for de som ikke vurderer eiendomskjøp.

Etter visningsturen tar bussen oss med til vårt utvalgte spisested, som er et vakkert middelalderslott, pusset opp for restaurantaktiviteter både inne og ute. Her er også en fantastisk utsikt i dette vakre området i Monferrato.

Etter lunsj avgang til vinprodusent i Agliano Terme. Familien produsere viner med mange nye interessante ideer når det gjelder vinfremstilling. Besøk med vinsmaking i vinkjelleren.

Middag på bostedet om kvelden

Ristorante Tra La Terre e il cielo i Moasca
Vinsmaking

Vinbesøk Spumanteprodusent – Panoramisk busstur i Langhe – Lunsj

Frokost

Avgang med guide og buss til byen Canelli – en av de seks hovedbyene i vindistriktet Sør-Piemonte, inkludert på UNESCOs verdensarvliste i juni 2014. Byens såkalte «underjordiske katedraler» (vinkjellere gravd under jorden ) er et syn og vitner om Canellis betydning for Spumante-produksjon allerede fra 1850-årene, Metodo Classico (Champagne) og Charmat. Byen er også kjent for sin produksjon av Moscato-viner og Vermouth.

Vi starter med besøk hos en av de kjente produsentene og deres såkalte «underjordiske katedraler». Besøket avsluttes med en smak av et par glass musserende viner.

Turen videre fortsett med buss og en panoramisk tur i Langhe distriktet venter oss. Bussen kjører forbi kjente steder som Barbaresco og Treiso i retning Alba, som vi kjører forbi, for å komme til dagens lunsj i den lille landsbyen Castiglione Falletto, som ligger ca 400 moh.

Etter lunsj går turen tilbake til Nizza Monferrato, og ved ankomst kan de som ønsker ta en liten rekognosering i byen. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon.

Panoramisk utflukt
Vi skal spise å Le Torri

Hjemreisedag – Lunsj – transport til flyplass

Frokost

Innen vi setter kursen mot flyplass, har vi tid til lunsj på vårt bostad. Vårt fly med SAS har avgang 18:15 på kvelden, og vi ankommer Oslo lufthavn Gardermoen 20:50.

PIEMONTE

I den nord-vestre delen av Italia ligger regionen Piemonte. Denne regionen fikk de fleste plassert på verdenskartet under olympiaden i Torino år 2006, da Torino er den administrative hovedstad for denne regionen.  Piemonte har en vekslende natur med høye fjell i nord og vest hvor de grenser mot Frankrike. Slettelandskap rundt byen Torino hvor floden Po passerer på sin vei over Posletta mot Adriaterhavet. Rullende vakre åser i de sydlige delene av fylket hvor vi finner noen av de beste vindistrikter i Italia med vinsorter som Barbera, Barbaresco, Barolo, men også hvite viner samt musserende, Moscato og Alta Langa.

Det lokale kjøkken er verdenskjent og småbyene i området møter turister med velvilje da masseturismen fortsatt ikke har satt preg på disse områdenes opprinnelige miljø.

Dette området, LANGHE-ROERO og MONFERRATO, ble tatt opp på UNESCOS verdensarvliste i Juni 2014 for sitt vakre og enestående vinlandskap.

NIZZA MONFERRATO

I den sørlige delen av provinsen Asti ligger byen Nizza Monferrato, grunnlagt i 1225 med ca. 10.000 innbyggere. Byens historiske sentrum er preget av bygninger fra både middelalderen og barokken. Denne byen er et av de seks hovedpunktene i UNESCO-betegnelsen.

I den gamle og historiske delen av byen ligger en arkadepyntet hovedgate fylt med butikker og kafeer. Nizza Monferrato er hovedstaden i produksjonen av den berømte Barbera d’Asti-vinen NIZZA.

Ikke langt unna ligger byen Canelli, som også er en av de 6 viktigste byene i Unesco-betegnelsen. Denne byen er kjent for sin Vermouth, men i dag for det meste for sin musserende vin, ALTA LANGA (Metodo Classico / Champagne) og sine såkalte underjordiske katedraler. Nizza Monferrato ligger strategis til byene Asti, Alba, Barolo, Barbaresco ……….. med sine berømte vindistrikter.

UTREISE

AVREISE OSLO LUFTHAVN

Onsdag 27.04.2022, kl. 10:00

ANKOMST MILANO MALPENSA

Onsdag 27.04.2022, kl. 12:40

HJEMREISE

AVREISE MILANO MALPENSA

Søndag 01.05.2022, kl. 18:15

ANKOMST OSLO LUFTHAVN

Søndag 01.05.2022, kl. 20:50

PRISER

DOBBELTROM

PER PERSON
KR14.990
Alternativt 2 enkeltsenger

ENKELTROM

PER PERSON
KR16.440
Max 2 plasser

Det tas forbehold om tilpasninger av program grunnet forhold utenfor RLs kontroll.

REISEFAKTA

Vi skal bo: Nizza Monferrato
Overnattinger: 4
Antall plasser: 14 (max 2 enkeltrom)
Avreise fra: Oslo Lufthavn, Gardermoen

INKLUDERT

 • Fly Oslo – Milano t/r
 • Transfer flyplass – bosted t/r
 • All lokal transport i følge program
 • 4 overnattinger m/frokost
 • 4 lunsjer
 • 3 middager
 • 3 vinsmakinger
 • 2 visningsturer m/megler
 • Panoramisk utflukt i Langhe
 • Norsk vertskap med på hele reisen
 • Alle skatter og avgifter

IKKE INKLUDERT

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tilslutningsbilletter Oslo
 • Drikke til måltider ut over det som er inkl. i menyen

FLERE TURER FRA REISELAGET - 2022

Close Panel