Som ferske gründere i 2006 på en av våre aller første vinsmakinger. (Foto: Anita Salamonsen)

FRA GRÜNDERLIVET I PIEMONTE TIL REISEARRANGØR

Det var i januar 2006 vi to trønderne sammen med flyttelasset reiste ned til Piemonte og Nizza Monferrato for å starte med vinproduksjon og utleie av ferieleiligheter. Det ble et 10 år langt gründerliv på Cascina Collina, før vi sammen med flere i 2016 kjøpte en villaeiendom. Den ble renovert og bygget om til det lille b&b-hotellet Villa Bella Piemonte, med 8 rom.

Vi er stolte over å ha fått vært med på å gjøre Piemonte og ikke minst Nizza Monferrato-området mer synlig på kartet. Her var det forholdsvis «upløyd mark», og det har vært spennende å ta del i utviklingen og fått oppleve den økende interessen for denne flotte regionen helt nord i Italia. Piemonte er ikke lenger et «fremmedord», men et område veldig mange nå ønsker å reise til.

NÅ SKAL VI SKREDDERSY GRUPPETURER

Etter nærmere 15 år i Piemonte har vi nå base i Bergen, men hjertene våre banker fremdeles for Italia og Piemonte. Alle menneskene, opplevelsene og stedene vi har blitt kjent med glemmes ikke, så vi ønsker nå å reise tilbake, men da i en litt annen rolle.

Vi har gått opp noen stier, og i bagasjen har vi med oss mye erfaring og kunnskap, mange minner og ikke minst gode relasjoner. Erfaringene vi har gjort oss og nettverket vi har bygget er viktig når vi har valgt å satse videre med reiseplanlegging for grupper som ønsker å besøke Piemonte. Vårt selskap «REISELAGET» ble etablert i 2021, og i samarbeid med lokale aktører skreddersyr vi tematurer for grupper som vil oppleve Piemonte sammen. Vi er også i planleggingsfasen med et spennende konsept der nedslagsfeltet vårt vil være i andre regioner i Italia.

Fra gründerlivet i Piemonte til reisearrangør
En del av våre hjerter vil alltid slå for Italia

VI TAR DEG MED TILBAKE TIL VÅRT KJÆRE PIEMONTE

Nå er det vår tur til å være turister i det vakre området vi har blitt så glade i. Med vår gode kunnskap om området har vi plukket frem noen godbiter og presentere noe av de beste og mest spennende i området Langhe og Monferrato.

Vi starter i det små, og har for 2022 utarbeidet program for tre kulinariske turer. På turen i april tilrettelegges det også med visninger for de som er interesserte på eiendomssiden. Piemonte har blitt et attraktivt område å etablere seg med feriebolig de siste årene. Tidspunkter for turene er henholdsvis 27.april – 1. mai (avlyst pga. covid), 2. – 6. juni og 7. 11. september 2022.

På turene vil vi være med som dedikert vertskap, og i juni og september har vi også med oss vår samarbeidspartner og guide Marie Steenstrup.

Gunvor S. Lie & Joar Monstad

REISEPORTAL "OPPLEV PIEMONTE"

Våre opplevelser og erfaringer opp gjennom årene i Piemonte har resultert i vår reiseportal OPPLEV PIEMONTE.

Den håper vi skal være en inspirasjonskilde for nordmenn og andre skandinaver til å reise til Piemonte og oppleve mangfoldet regionen har å by på. Her er det spiseanbefalinger, tips om vinprodusenter, samt forslag til utflukter og aktiviteter som hører naturlig til under et opphold i regionen. Portalen er under stadig utvikling. Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev, og få tips til turen din rett i innboksen!

Close Panel